Vi tager altid udgangspunkt i hver enkelte unge og finder i fællesskab ud af, hvad der skal til for at de når egne mål, som derefter nedfældes i den unges handleplan som udfærdiges af kommunen i samarbejde med den unge og Rønnegården.
Ud fra en ideologi om at læring og udvikling opfyldes bedst muligt, når de basale behov er dækket, eks. mad, søvn, sted at være, fritidstilbud mm, er en ung mere modtagelige i processen om videreudvikling hvis disse ting er opfyldt og kan bedre tage i mod.
Vores mål er at sikre de unge; tryghed, omsorg, stabilitet, rummelighed, anerkendelse, accept, forståelse og medindflydelse på eget liv samt få erfaring og deraf forstå konsekvenserne af deres valg.
Vi arbejder med det hele menneske, og ser på samspillet mellem handlinger og mentalitet, behov og deres forståelsesramme. Ved at arbejde i samarbejde med den unge og inddrage dem, udvikles tillid og relationer, som på sigt danner grundlaget for at der udvikles selvstændighed hos den unge.
Det er en struktureret dagligdag, hvor personalet fremtræder som stabile og rummelige voksne (rollemodeller). Det er gennem modspil og daglige udfordringer at de unge styrkes i deres kvaliteter og får mulighed for at videreudvikle på disse, samt ved at have et sikkert bagland, at de udvikler mere selvtillid og at de tilegner sig flere færdigheder.
Vi oplever at der i interaktionen, altså i det sociale samspil mellem den unge og de trygge omsorgspersoner i deres liv, udvikles selvsikkerhed, færdigheder og kompetencer der er med til, at forme dem som et selvstændigt individ med personlig identitet – som formår at tilpasse sig samfundets normer.