Målgruppe​

Børn og unge i alderen 10-17 år ved indskrivningstidspunktet.

Opholdsstedet modtager ikke unge med misbrug.

​Marginaliserede børn og unge, som er omsorgssvigtede og/eller udad reagerende og som kan være involveret i kriminelle forhold. Kaotiske anbringelser eller skoleforløb kan endvidere være en del af problemstillingerne for målgruppen.

Disse unges familiemæssige baggrund er karakteriseret ofte ved, at forældrene ikke har kunnet ikke magte, at varetage deres behov og interesser i en grad, som sikrer dem en almindelig følelsesmæssig og social udvikling.

​Forældrenes vanskeligheder kan skyldes egne følelsesmæssige begrænsninger, belastede sociale problemer, misbrugsproblemer, manglende intellektuelle ressourcer, psykisk sygdom mm.

​For nogles vedkommende kan familien være reelt eller psykisk fraværende.

Den unge kan have vanskeligheder med at knytte holdbare relationer, og kan have en usikker eller manglende tillid til andre mennesker.

​ De kan have vanskeligheder ved, at være givende i kontakt og det kan være svært at nyde socialt samvær. De bruger ofte andre til at få opfyldt egne umiddelbare behov.

De kan have svært ved at mærke og opfylde egne behov, og deres identitet er ofte usikker og usammenhængende. De kan have svært ved at kontrollere følelsesmæssige påvirkninger samt tolerere frustration og modgang, og nogle reagerer ubehagelige følelsestilstande ud i handling. Nogle er ikke i stand til at overskue, hvorledes deres handlinger påvirker andre eller se sociale årsagssammenhænge, og de kan opfatte omverdenen generelt truende og straffende.

​Deres adfærd kan være, at de ofte let frustreres, de er impuls- og lyststyrede, og de skaber unødige konflikter, når deres behov og adfærd ikke tilfredsstilles umiddelbart.

De er ofte voksen afhængige på et umodent plan, og de kan fremstå, som konfliktsøgende og grænseoverskridende. De har i nogle tilfælde svært ved at tilpasse sig regler og socialt samvær med omgivende miljø. Samvær med andre kan være belastende og konfliktfyldte.

Intellektuelt ligger de ofte under for, afbrudte eller utilstrækkelige skoleforhold, med enkelte undtagelser. Fælles for disse er, at de har haft svært ved at modtage undervisning, på baggrund af de problematikker de befinder sig i.

Der er i disse tilfælde ofte brug for et speciel – tilbud, der tager udgangspunkt i nuværende problematikker, som barnet / den unge befinder sig i.

Rønnegårdens målgruppe omhandler børn og unge med diagnoser inden for ADHD, ADD mm.

Kontakt os

​Vi er godkendte og kan findes på tilbudsportalen.

Opholdsstedet Rønnegården

Tornved Byvej 9,
​4450 Jyderup

Tlf: Søren Petersen: 22 70 00 51

E-mail: forg@rgaps.dk

Har du spørgsmål, er du meget velkommen til at skrive eller ringe til os.

Er du i bil?

Så er der gratis parkering!

Tog og bus

Det er let at komme til og fra Rønnegården idet flere busser stopper mindre end 100 meter fra Opholdsstedet. Her er der forbindelse til diverse tog og bus forbindelser, til Kalundborg, Holbæk, København, Slagelse og Nykøbing Sj.

Udfyld formularen, så ringer vi dig op og tager en snak om, hvordan vi kan hjælpe dig.​

 
 
 
 
Nogle felter er ikke udfyldt korrekt

Følg med på Facebook