Dagligdag​

​På Rønnegården arbejdes der med at sikre en normal hverdag for børnene og de unge – som bedst muligt afspejler et almindeligt hjem.


Dagligdagen bærer præg af rytme, rutiner og faste rammer – som tryghedssikrer og stabilisere de unge netop fordi, at hverdagen bliver genkendelig og vant. Børnene og de unge deltager i de huslige pligter, dette for at gøre dem deltagende og ansvarsbevidste, men også for at give dem erfaring og viden til når de senere skal klare sig selv. 

Desuden sikrer det dem læring omkring det almene hjem og hvordan man bidrager til et fællesskab. Vi har faste rengøringsdage, hvor børn og unge har en opgave hver især. De skal ordne deres eget værelse disse dage også.

Vi vægter socialisering højt

og sørger for at de kan skabe relationer, og få samvær med andre unge uden for huset og deres skole. Dette er både legeaftaler, motion, fritidsaktiviteter mm. Vi tror på at de unge gennem fritidsinteresser kan lære en masse, både skabe kammeratskab, optimere kondition og indlæring, få brugt deres energi på en optimal måde og derved sikre en sund hverdag.

I fællesskab finder vi med barnet / den unge ud af hvad deres behov og lyst er. Vi prioriterer at den enkelte som udgangspunkt har en evt. flere fritidsinteresser, hvor de kommer ud og udvikler egne færdigheder og kompetencer.

De integrerer sig herved og skaber viden og vished om egne egenskaber. Samtidig gør de sig kendskab med begreber som socialisering og anerkendelse og kan derved skabe gode relations mønstre. De bliver bevidste om deres egne begrænsninger, og støttes i at overvinde disse med selvtillid, og dermed turde springe ud i nye udfordringer fremadrette

På Rønnegården stiller vi en computer til rådighed til hver af de anbragte, i opholdsstedets net cafe, så de også har mulighed for at spille mm. eller evt. lave lektier, ofte fælles med de andre på opholdsstedet.

En forudsigelig hverdag med rutiner, så der skabes et trygt miljø for de anbragte, er vigtigt på Rønnegården. Dette skaber et miljø for barnet/den unge, som er let genkendeligt og skaber tryghed.​

Børn og unge vækkes om morgenen, eller står op ved egen hjælp.
Efter fælles morgenmad, tager / køres de til deres respektive skoler, speciel skole eller folkeskole hvilket afhænger af den enkeltes ressourcer.


Ligeledes hentes de eller kommer ved egen hjælp hjem fra skole om eftermiddagen.

Herefter er de klar til dagens gøremål – enten rengøring, fritidsaktivitet, social hygge på Rønnegården eller hvor vi tager ud og oplever noget i fællesskab.

Efter endt dag, går børnene / de unge til ro tidsmæssigt efter alder.​​

Kontakt os

​Vi er godkendte og kan findes på tilbudsportalen.

Opholdsstedet Rønnegården

Tornved Byvej 9,
​4450 Jyderup

Tlf: Søren Petersen: 22 70 00 51

E-mail: forg@rgaps.dk

Har du spørgsmål, er du meget velkommen til at skrive eller ringe til os.

Er du i bil?

Så er der gratis parkering!

Tog og bus

Det er let at komme til og fra Rønnegården idet flere busser stopper mindre end 100 meter fra Opholdsstedet. Her er der forbindelse til diverse tog og bus forbindelser, til Kalundborg, Holbæk, København, Slagelse og Nykøbing Sj.

Udfyld formularen, så ringer vi dig op og tager en snak om, hvordan vi kan hjælpe dig.​

 
 
 
 
Nogle felter er ikke udfyldt korrekt

Følg med på Facebook